TIPS&TRICKS – cum vopsești interiorul în câțiva pași simpli

Publicat de 02.03.2018

Redecorarea interiorului pare simplă: alegi culoarea și aplici. Dar ceea ce contează în final sunt rezultatele excelente pe care dorești să le obții fără prea multe bătăi de cap. De aceea, noi venim în ajutorul tău cu câteva idei de care să ții cont atunci când vrei să reîmprospătezi o încăpere.

     TOT CE AI NEVOIE
     Înainte de toate, asigură-te că nu îți lipsește nimic: pensulă/trafalet, echipament și, bine-nțeles, cantitatea de vopsea necesară. Nu e tocmai indicat să dai o fugă la magazin în mijlocul procedurii, pentru că îți lipsește ceva.
2

     ACOPERĂ ȘI PROTEJEAZĂ
     Nu începe să vopsești înainte de a acoperi podeaua și mobila. Pune o prelată pe jos și mută corpurile de perete împreună celelalte elemente decorative în altă încăpere – așa vei lucra curat, fără pete. În plus, poți înlătura și capacele de comutație sau prizele pe care nu vrei să le vopsești.
3

     SUPRAFAȚA CORESPUNZĂTOARE
     Cea mai importantă etapă este, fără îndoială, pregătirea suprafeței. Aceasta trebuie să fie lipsită de impurități, netedă și fără fisuri – dacă e nevoie, repară fisurile cu un chit. Noi recomandăm șlefuirea peretelui, urmată de aplicarea unui grund care să faciliteze operațiunea de vopsire: Grund G8101.
4
5

     CALITATEA VOPSELEI
     Acordă o deosebită importanță vopselei pe care urmează să o utilizezi. Citește foarte bine fișa tehnică și ține cont de informațiile privind condițiile, modul de aplicare și timpul de uscare. Mai mult, trebuie să fii atent și la numărul de straturi pe care urmează să le aplici – mai mult nu înseamnă mai bun.

6

     REZULTATE EXCELENTE
     După ce ai terminat de vopsit și peretele s-a uscat, poți trece la etapa finalizării. Îndepărtează prelata cu grija și pune la loc tot ce ai mutat – apoi, bucură-te de noul tău interior!
7