Importanța culorilor – Cum creezi mediul dorit ?

Publicat de 02.03.2018

Culorile au un rol deosebit de important pentru fiecare dintre noi: fie că sunt reci, calde sau neutre, acestea reflectă personalitatea și influențează starea de spirit. Există numeroase motive pentru a selecta o anumită culoare din considerente de proiectare sau personale, însă ceea ce se trece cu vederea este puterea psihologica a fiecărei culori. Fie că dorești să adăugați energie într-o cameră plictisitoare sau pur și simplu să utilizezi culoarea preferată, noi te vom îndruma cum să alegi nuanța care ți se potrivește cel mai bine.

     PIERSICĂ – dezvoltă gândirea
Această culoare te ajută să te exprimi cu încredere, oferind optimism, entuziasm și veselie. Poate fi utilizată pentru o cameră de zi deoarece are proprietatea de a încuraja comunicarea și interacțiunea, dar se potrivește și pentru bucătărie, stimulând apetitul.

PIERSICA

     ALBASTRU AZURIU – culoarea relaxantă
Fie într-o nuanță închisă sau mai deschisă, albastrul e culoarea idealistă care reduce stresul și tensiunea, oferind calmitate și liniște. Se poate utiliza pentru decorarea dormitoarelor sau a băilor, dar trebuie însoțită și de obiecte de decor în nuanțe calde.
AZURIU

     ROZ QUARTZ- culoarea dragostei
Culoarea roz reprezintă compasiune, iubire necondiționată, înțelegere și protecție. Semn de feminitate și romantism, rozul se poate folosi în dormitor, dar și în camera copiilor, reflectând inocență și naivitate.
ROZ-QUARTZ

     CAFENIU – stabilitate și suport
În strânsă legătură cu simțul responsabilității, cafeniul este o culoare serioasă ce semnifică siguranță, încredere și sănătate. Potrivit pentru încăperi elegante și dormitoare clasice, dar și moderne, influențând relațiile de familie.
cafeniu

     GALBEN ORIENTAL – inteligență și concentrare
Despre galben nu sunt multe de spus – culoare primitoare, potrivită pentru decorarea bucătăriilor și a băilor, dar și a holurilor sau a spațiilor mici. Stimulează sistemul nervos și ajută la clarificarea gândurilor, fiind o culoare în strânsă legătură cu sentimentele de speranță, fericire și optimism.
galben-oriental

LAVANDĂ – intensifică spiritualitatea
Folosit în nuanțe deshise, violetul încurajează perspectiva asupra problemelor emoționale. Ajută la intemeierea unor conexiuni atât în cadrul familiei, cât și în comuniunea prietenilor, fiind astfel o culoare potrivită pentru living sau dormitor.
LAVANDA
În final, după ce ai ales culoarea potrivită, asigură-te că este una de calitate. Vopselele acrilice sunt extrem de rezistente la decolorare, fapt pentru care noi recomandăm gama de Vopsele Gata Colorate, disponibile în 6 nuanțe.
POZA-GATA-COLORATE