Design interior – combină culorile ca un profesionist

Publicat de 02.03.2018

Nu trebuie să fii expert ca să îți decorezi interiorul casei ca un profesionist – o paletă de culori și câteva sfaturi din partea noastră este tot ce ai nevoie. Fie că e vorba de nuanța ta preferată sau una care crezi că se potrivește încăperii, înainte de a începe să ”colorezi”, trebuie să ții cont de următorii pași.

     ALEGE NUANȚELE POTRIVITE
     Cu toții știm cât de importante sunt culorile, având în vedere că ne influențează viața de zi cu zi . Însă ceea ce contează cel mai mult este faptul că orice culoare ai alege, trebuie să o completezi cromatic: cu o altă culoare, cu obiecte decorative sau pur și simplu cu accesoriile potrivite.

     Albastru marin și alb pur
     Combinația dintre cele două culori este, poate, cea mai populară. Cu o vechime de câteva secole, albastru și alb inspiră roialitate, modernism și simplitate. Pentru a fi evidențiat, un dormitor în cele doua culori poate fi accesorizat cu elemente din lemn sau, de ce nu, cu o nuanță activă de roșu.
albastru-alb-rosu

     Roșu vin și verde măsliniu
     Culori complementare ce nu se demodează niciodată – pare o combinație ciudată, dar cu nuanțele adecvate de roșu și verde poți decora foarte chic, fără a da impresia de culorile Crăciunului. Roșu vin și verdele măsliniu sunt nuanțe de toamnă, atemporale, care se potrivesc perfect pentru decorarea dining-ului.
rosu-si-verde

     Gri și galben
     Un gri bogat oferă un contrast elegant pentru un galben vibrant – o combinație neașteptată, sofisticată și plină de viață. Folosește-le în dormitor: înlocuiește plictiseala și monotonia cu energie și entuziasm, cu minimum de efort.
gri-galben

     Oranj și violet
     De ce să nu fii îndrazneț? Asocierea oranjului cu violet pare dramatică, dar e un mod sigur de a obține un design sofisticat, cu maximum impact. Indiferent de stilul personal, combinația oranj-violet va face ca locuința ta să fie uimitoare și plină de caracter.
oranj-violet

     Alb și negru
     Faimoasa combinație poate face ca orice încăpere (de la baie până la dormitor) să fie sofisticată și stilată. Având un aspect minimalist, spațiile vopsite în alb și negru inspiră personalitate, relaxare și echilibru. Dacă doriți, totuși, să adăugați o pată de culoare, puteți utiliza accesorii în nuanțe roșiatice: perne, lumânări sau chiar flori.
alb-negru

     NU TE COMPLICA!
     Orice cameră decizi să decorezi, trebuie să fii cât mai simplist în alegeri. Combină câte două, cel mult trei culori și ține cont de dimensiunea încăperii – cele spațioase nu necesită o aglomerație de tonuri, iar cele mici au nevoie de multă lumină. Așa că fii precaut în alegerea modului în care îți amenajezi locuința – vei fi surprins cât de ușor e să colorezi dacă ții cont de sfaturile noastre!

     CALITATEA PRIMEAZĂ
     Alegerea culorilor este partea ușoară – cel mai important  este să optezi pentru un tip de vopsea rezistentă, cu o acoperire superioară și ușor de aplicat. De aceea, noi vă putem la dispoziție gama de Vopsele colorate acrilice: nuanțabile într-o paletă cromatică foarte bogată, aplicabilă pe toate tipurile de suprafețe de zidărie și cu aderență foarte bună. 

albastru